In Croatia


Kryssning mellan Dubrovnik och Zadar. På denna kryssning upptäcker och utforskar vi Dalmatiens vackra medeltida städer där flera finns upptagna på UNESCO's världsarvslista.

Vi besöker några av de vackra nationalparkerna och kommer få ta del av orörd natur under vår resa. Vi blandar turerna med bad i kristallklart vatten, stadsvandringar och vingårds besök. Under turen serveras lokala delikatesser och goda viner i genuin miljö. Professionell personal tar hand om dig under hela resan med respekt för ert privatliv.Resans höjdpunkter

 • Kryssa i en av Medelhavets vackraste skärgårdar
 • Strosa i städer som Trogir, Dubrovnik och Korcula
 • Nationalparkerna Kornati, Krka och Mljet
 • Diocletianuspalatset i Split, listad bland UNESCO's världsarv
 • Zlatni Rat - Kroatiens mest kända strand på ön Bra?
 • Upptäck orörd natur

7 dagars paket

 1. Ankomst till Dubrovnik - "Adriatiska havets pärla".
  Ombordstigning i Dubrovnik. Du blir mottagen av besättningen och senare följer en välkomstmiddag.
 2. Dubrovnik - Mljet - Korcula
  Efter frukosten gör vi en rundvandring i gamla stan där vi besöker det gamla palatset och Franciskanerklostret med sitt apotek. Vi äter lunch på båten. Därefter seglar vi vidare till ön Mljet. Rundtur i Mljet National Park med de vackra saltvattensjöarna. Senare på eftermiddagen seglar vi vidare mot Korcula. Middag ombord.
 3. Korcula - Hvar
  Staden Korcula är den berömda upptäcksresande Marco Polos födelseplats. Rundvandringen tar dig genom smala kullerstensgränder och vi besöker katedralen St. Markus. Avfärd från Kor?ula mot ön Hvar. Vi äter lunch ombord och stannar till i någon vik för ett dopp. Vi anländer till Hvar sent på eftermiddagen. Njut av en rundtur i den gamla stadskärnan. Under kvällen kan du utforska Hvar på egen hand och äta en god middag på någon av de lokala familjeägda restaurangerna.
 4. Hvar - Bol - Split
  efter frukost lämnar vi Hvar för att ta oss till Bol på ön Brac som sägs ha den bästa stranden i Kroatien. "Det gyllene hornet" är en unik stenstrand som ändrar form och position beroende på vindar och tidvatten. Vi fortsätter vår tur mot Split med lunch ombord. När vi anlänt till Split gör vi en rundvandring i den äldre stadskärnan med Diocletianus palatset, som är listad bland UNESCO's världsarv.
 5. Split - Trogir - Šibenik
  På morgonen startar vi vår tur mot Trogir. I Trogir får vi lite egen tid för att strosa runt i den gamla stadskärnan. Lunch ombord och därefter fortsätter vår färd mot Šibenik med ett stopp för ett dopp. Efter ankomst kan ni ta en promenad i gamla stadskärnan och äta en middag på egen hand på någon av stadens trevliga restauranger.
 6. Šibenik - Sali
  Vi börjar med en morgonseglats till Krka National Park för att se de vackra vattenfallen. Därefter seglar vi genom Kornati som består av mer än 140 öar. Lunch ombord. Vår nästa destination är Kornati Nationalpark. Seglatsen fortsätter till Sali, den största orten på ön Dugi Otok.
 7. Sali - Zadar
  Efter frukost seglar vi vidare mot Zadar. Vi stannar till för ett dopp och äter lunch ombord. Ankomst till Zadar sent på eftermiddagen, som följs av en stadsvandring. Vi promenerar i stadens bilfria äldre stadskärna som är omgärdad av gamla murar. Dessa lät venetianarna bygga redan på 1500-talet för att kunna försvara sig mot turkarna. De venetianska lejonen, Venedigs stadsvapen, vaktar fortfarande ingången till gamla stan.
 8. Avresa
  Avstigning efter frukosten. Transfer till flygplats för hemresa.
Tillägg övre däck
1 780

Priset inkluderar

Serviceavgifter och turistskatter
Transfer till och från flygplatsen
Frukost varje dag
6 st luncher
1 välkomstmiddag
Hantering av bagage (1 resväska per person)
7 övernattningar ombord på ”Princess Aloha” i hytt med egen dusch/toalett under däck. Hytt ovan däck mot extra tillägg.

Guidade sightseeingturer som ingår i priset:
I städerna Zadar, Split, Hvar, Korcula och Dubrovnik
Nationalparkerna Kornati, Krka och Mljet
Vinprovning på vingården Grgich Hill i Trstenik

Priset inkluderar inte

Hamnavgifter, 80 EUR per person och vecka samt drycker på resan. Dessa kostnader erläggs kontant på plats.

Praktiskt information

Resan börjar i Dubrovnik och slutar i Zadar. Färdschemat bör läsas som en indikation. Guiden och kaptenen för båten förbehåller sig rätten att ändra resplanen vid ogynnsamma väderförhållanden eller andra omständigheter som gör att rutten inte kan följas. Ingen återbetalning ges vid avbokning eller ändringar från ovanstående resplanen. Kryssningen sker på båtarna Princess Aloha samt Romantic Star där Aloha är byggd 2012/2013 och Romantic Star är nybyggd 2015. Båda håller en hög standard och komfort. Dock har de begränsade utrymmen. Vi rekommenderar inte för stora resväskor. Båtarna är utrustad med Wi-Fi som ingår i priset.

Tillbaka
Princess AlohaPrincess Aloha

Dubrovnik i södra DalmatienDubrovnik i södra Dalmatien

Hvar i centrala DalmatienHvar i centrala DalmatienSplit i centrala DalmatienSplit i centrala Dalmatien

Sibenik i Norra DalmatienSibenik i Norra Dalmatien

Zadar i Norra DalmatienZadar i Norra Dalmatien

In Croatia-nytt

Vill du har vårt nyhetsbrev? Fyll i din mejladress och klicka på Lägg till.Förnamn:

Efternamn:


Nyheter Mina bokningar Kontakta oss

Du har en uråldrig webbläsare

Din webbläsare gör internet långsamt, fult och buggigt. Den gör även att vår hemsida inte fungerar.

Klicka här för att ladda ner en modern webbläsare (det tar 10 sek)