In Croatia


Kryssning mellan Zadar och Dubrovnik. På denna kryssning upptäcker och utforskar vi Dalmatiens vackra medeltida städer där flera finns upptagna på UNESCO's världsarvslista.

Vi besöker några av de vackra nationalparkerna och kommer få ta del av orörd natur under vår resa. Vi blandar turerna med bad i kristallklart vatten, stadsvandringar och vingårds besök. Under turen serveras lokala delikatesser och goda viner i genuin miljö. Professionell personal tar hand om dig under hela resan med respekt för ert privatliv.Resans höjdpunkter

 • Kryssa i en av Medelhavets vackraste skärgårdar
 • Strosa i städer som Trogir, Dubrovnik och Korcula
 • Nationalparkerna Kornati, Krka och Mljet
 • Diocletianuspalatset i Split, listad bland UNESCO's världsarv
 • Zlatni Rat - Kroatiens mest kända strand på ön Brac
 • Upptäck orörd natur

7 dagars paket

 1. Ankomst till Zadar
  Ombordstigning i Zadar. Du blir mottagen av besättningen och senare följer en välkomstmiddag.
 2. Zadar - Sali
  Stadsvandring i Zadar under morgonen. Vi promenerar i stadens bilfria äldre stadskärna som är omgärdad av de gamla murarna. Dessa lät venetianarna byggde redan på 1500-talet för att kunna försvara sig mot turkarna. De venetianska lejonen, fortfarande Venedigs stadsvapen, vaktar ingången till gamla stan. Vi äter lunch ombord och seglar därefter mot Sali, den största orten på ön Dugi Otok där vi övernattar.
 3. Sali - Šibenik
  Vi börjar med en morgonseglats genom Kornati Nationalpark som består av mer än 140 öar. Här finns många vikar och kristallklart vatten. Vi stannar för ett dopp och därefter en lunch ombord. Vi fortsätter med bil till Krka Nationalpark med sin magnifika skönhet och vattenfall för att åter senare återförenas med fartyget i Sibenik för övernattning.
 4. Šibenik - Trogir - Split
  På morgonen startar vi vår tur mot Trogir. Lunch ombord. Vi anländer i Trogir där får vi lite egen tid för att strosa runt i den gamla stadskärnan. Senare på eftermiddagen fortsätter vi till Split för rundvandring i den äldre stadskärnan med Diocletianus palatset som är listad bland UNESCO's världsarv.
 5. Split - Bol - Hvar
  Vi lämnar Split för att ta oss till Bol som sägs ha den bästa stranden i Kroatien. "Det gyllene hornet", är en unik stenstrand som ändrar form och position beroende på vindar och tidvatten. Vi fortsätter vår tur mot ön Hvar, känd för sitt unika kulturella och historiska arv. Njut av en rundtur i Hvar, staden med Europas första offentliga teater . Under kvällen kan du utforska Hvar på egen hand och äta en god middag på någon av de lokala familjeägda restaurangerna.
 6. Hvar - Korcula - Mljet
  Avfärd till Korcula efter frukosten. Vi ankommer vid lunchtid som vi äter ombord. Staden Kor?ula är den berömda upptäcksresande Marco Polos födelseplats. Rundvandringen tar dig genom smala kullestensgränder. Vi fortsätter därefter vår resa till ön Mljet för övernattning.
 7. Mljet - Dubrovnik
  En rundtur i Mljet National Park på morgonen med de vacker saltvattensjöarna. Lunch ombord följt av vinprovning hos vinproducenten Grgich Winery i Trstenik. På eftermiddagen anländer vi till Adriatiska havets pärla Dubrovnik. Vi gör en rundvandring i gamla stan där vi besöker det gamla palatset och Franciskanerklostret med sitt apotek. Inför kvällen finns ett stort utbud av restauranger.
 8. Avresa
  Avstigning efter frukosten. Transfer till flygplats för hemresa.
Tillägg övre däck
0

Priset inkluderar

Serviceavgifter och turistskatter
Transfer till och från flygplatsen
Frukost varje dag
6 st luncher
1 välkomstmiddag
Hantering av bagage (1 resväska per person)
7 övernattningar ombord på ”Princess Aloha” i hytt under däck med egen dusch/toalett. Hytt ovan däck mot extra tillägg.

Guidade sightseeingturer som ingår i priset:
I städerna Zadar, Split, Hvar, Kor?ula och Dubrovnik
Nationalparkerna Kornati, Krka och Mljet
Vinprovning på vingården Grgich Hill i Trstenik

Priset inkluderar inte

Hamnavgifter, 70 EUR per person och vecka samt drycker på resan. Dessa kostnader erläggs kontant på plats.

Praktiskt information

Resan börjar i Zadar och slutar i Dubrovnik. Färdschemat bör läsas som en indikation. Guiden och kaptenen för båten förbehåller sig rätten att ändra resplanen vid ogynnsamma väderförhållanden eller andra omständigheter som gör att rutten inte kan följas. Ingen återbetalning ges vid avbokning eller ändringar från ovanstående resplanen. Kryssningen sker på båtarna Princess Aloha samt Vita som båda är nybyggda under 2012/2013. Båda håller en hög standard och komfort. Dock har de begränsade utrymmen. Vi rekommenderar inte för stora resväskor. Båtarna är utrustad med Wi-Fi som ingår i priset.

Tillbaka
Princess AlohaPrincess Aloha

Zadar i Norra DalmatienZadar i Norra Dalmatien

Sibenik i Norra DalmatienSibenik i Norra DalmatienSplit i Centrala DalmatienSplit i Centrala DalmatienHvar i Centrala DalmatienHvar i Centrala Dalmatien

Dubrovnik i Södra DalmatienDubrovnik i Södra Dalmatien

In Croatia-nytt

Vill du har vårt nyhetsbrev? Fyll i din mejladress och klicka på Lägg till.Förnamn:

Efternamn:


Nyheter Mina bokningar Kontakta oss

Du har en uråldrig webbläsare

Din webbläsare gör internet långsamt, fult och buggigt. Den gör även att vår hemsida inte fungerar.

Klicka här för att ladda ner en modern webbläsare (det tar 10 sek)