In Croatia


Tur och retur Split-Dubrovnik . På denna kryssning upptäcker och utforskar vi centrala och södra Dalmatien med dess vackra övärld.

Vi startar och avslutar i Split. Vi blandar segling med bad i kristallklart vatten, upptäcker härliga badvikar längs kusten och besöker vackra medeltida städer. Under turen provar vi ett urval av lokala delikatesser och goda viner.Resans höjdpunkter

 • Upplev en av Medelhavets vackraste skärgårdar
 • Strosa i städer som Split, Dubrovnik och Hvar
 • Diocletianuspalatset i Split, listad bland UNESCO's världsarv
 • Nationalparken Mljet
 • Upptäck orörd natur
 • Makarska rivieran - känd för sina fina stenstränder
 • Korcula - Marco Polos födelsestad

7 dagars paket

 1. Ankomst till Split
  Transfer från Splits flygplats till hamnen i Split. Ombordstigning i Split. Du blir mottagen av besättningen och senare följer en välkomstmiddag.
 2. Split - ön Brac - Makarska
  Efter frukosten bär det av mot ön Brac. Njut av en härlig strandpromenad på Brac och ta en simtur i någon av Bracs vackra badvikar. Lunch ombord. Vår nästa destination är Makarska på fastlandet. Under kvällen kan du utforska Makarska på egen hand och äta en god middag på någon av de lokala familjeägda restaurangerna.
 3. Makarska - Korcula
  Efter frukosten seglar vi vidare till ön Korcula. Vi stannar till och tar ett svalkande dopp. Därefter äter vi lunch ombord. Vi anländer till staden Korcula, den berömda upptäcksresande Marco Polos födelseplats. Här spenderar du kvällen med att strosa i stadens gränder och äter en trevlig middag på någon av Korculas restauranger.
 4. Korcula - Dubrovnik
  På morgonen fortsätter vi vår resa mot Dubrovnik, med ett stopp på vägen. Ta en simtur i det kristallklara vattnet. Lunch ombord. Vi anländer till Dubrovnik, staden som står med på UNESCO's världsarvslista, även kallad Adriatiska havets pärla. Njut av en middag på någon av stadens restauranger eller konobas. Här finns ett flertal bra fisk- & skaldjursrestauranger. Strosa i gränderna, vandra på stadsmuren eller ta en tur med linbanan.
 5. Dubrovnik - Mljet Nationalpark
  Efter frukosten bär det av mot ön Mljet, med ett badstopp och lunch på båten. Rundtur i Mljet National Park med de vackra saltvattensjöarna. Kvällen spenderar du i på ön och äter en middag på någon av de lokala restaurangerna.
 6. Ön Mljet - ön Hvar
  På morgonen fortsätter vårt äventyr. Vi seglar vidare mot ön Hvar, en populär destination för seglare. Vi stannar till för ett dopp i någon av halvön Peljesac badvikar. Lunch ombord. Vi anländer till staden Hvar på ön med samma namn, känd för sitt unika kulturella och historiska arv. Njut av en rundtur i staden med Europas första offentliga teater. Under kvällen kan du utforska Hvar på egen hand och äta en god middag på någon av de lokala familjeägda restaurangerna.
 7. Ön Hvar - Split
  På morgonen fortsätter vi mot Split. Vi gör ett stopp för ett dopp i Milna, en pittoresk liten ort på ön Brac. Vi äter lunch ombord och fortsätter vår resa till Split. Middag på egen hand i någon av stadens restauranger.
 8. Split - hemresa
  Avstigning efter frukosten. Transfer till flygplats för hemresa eller fortsatt semester i Kroatien. För dem som har en senare avgångstid finns det möjlighet att ordna en guidad tur i Split eller Trogir.

Priset inkluderar

7 övernattningar ombord på det 5-stjärniga kryssningsfartyget Karisma, del i dubbelhytt med egen dusch/toalett, under däck. Tillägg för hytter ovan däck. Välkomstmiddag ombord. Frukost och luncher ombord från dag två. 4-rätters måltider inkl.mineralvatten. Eftermiddagsfika med kakor, kaffe, te, frukt och vatten. Sänglinne och handduk. Gemensam transfer från och till Splits flygplats. WIFI. Bagagehantering. Priset avser per person.

Priset inkluderar inte

Turistskatt 1 EUR per person och dygn, betalas kontant ombord på båten. Entréavgift till Mljet Nationalpark, 20 EUR per person, betalas kontant ombord på båten. Drycker ombord, middagar eller extra måltider. Hamnavgifter ca 21 EUR/person/vecka.

Praktiskt information

Avresa är alltid på lördagar. Färdschemat bör läsas som en indikation. Guiden och kaptenen för båten förbehåller sig rätten att ändra resplanen vid ogynnsamma väderförhållanden eller andra omständigheter som gör att rutten inte kan följas. Ingen återbetalning ges vid avbokning eller ändringar från ovanstående resplan. Båten har 8 hytter under däck och 11 hytter på övre däck, alla bekvämt utrustade med egna badrum. Hytterna håller hög standard. Plats för resväskor finns ombord. Ni tar er enklast till Split med flyg till Splits flygplats. Ni kan välja gemensam transfer som ingår i priset eller ta en egen taxi till hamnen i centrala Split.

Resan kan också ordnas som en privat gruppresa. Våra särskilda villkor gäller, dvs 30% av resans pris erläggs vid bokningstillfället och återbetalas ej vid avbokning, förutsatt att resan inte ställs in.

Tillbaka
Det nya 5-stjärniga fartyget Karisma tar er med på en oförglömlig kryssning.Det nya 5-stjärniga fartyget Karisma tar er med på en oförglömlig kryssning. (Förstora bild)

Upplev Kroatiens fantastiska skärgårdUpplev Kroatiens fantastiska skärgård (Förstora bild)

Trevliga och rymliga hytter på M/S KarismaTrevliga och rymliga hytter på M/S Karisma (Förstora bild)

M/S Karisma är ett nytt fartyg byggt under 2015.M/S Karisma är ett nytt fartyg byggt under 2015. (Förstora bild)

Centrala och södra Dalmatien erbjuder många trevliga stopp.Centrala och södra Dalmatien erbjuder många trevliga stopp. (Förstora bild)

(Förstora bild)

Fantastiska Biokovo bergen i bakgrundenFantastiska Biokovo bergen i bakgrunden (Förstora bild)

(Förstora bild)

(Förstora bild)

(Förstora bild)

In Croatia-nytt

Vill du har vårt nyhetsbrev? Fyll i din mejladress och klicka på Lägg till.Förnamn:

Efternamn:


Nyheter Mina bokningar Kontakta oss

Du har en uråldrig webbläsare

Din webbläsare gör internet långsamt, fult och buggigt. Den gör även att vår hemsida inte fungerar.

Klicka här för att ladda ner en modern webbläsare (det tar 10 sek)