In Croatia


Trogir - Dubrovnik, tur och retur. På denna kryssning upptäcker och utforskar vi centrala och södra Dalmatiens vackra övärld.

Vi blandar segling, bad i kristallklart vatten och upptäcker härliga badvikar längs kusten. Under turen provar vi ett urval av lokala delikatesser och goda viner.Resans höjdpunkter

 • Upplev en av Medelhavets vackraste skärgårdar
 • Trogir vars gamla stadskärna finns upptagen på UNESCO's världsarvslista
 • Makarska rivieran - känd för sina fina stenstränder
 • Mljet nationalpark
 • Dubrovnik - Adriatiska havets pärla, upptagen på UNESCO's världsarvslista
 • Korcula - Marco Polos födelsestad

7 dagars paket

 1. Trogir - Makarska Riviera
  Vi går ombord i Trogir mellan kl 11.30 – 13.00 och båten avgår strax därefter. (Gäster som kommer senare kan ansluta på Makarska rivieran). Vi gör ett stopp i en av vikarna på Ciovo, där vi får ta ett första dopp i det fantastiska kristallklara vattnet i Adriatiska havet. Vi fortsätter vår färd till Makarska rivieran, känd för sina fina stenstränder. Vi kommer att tillbringa natten i Brela, Baška Voda eller Makarska.
 2. Makarska Riviera - Mljet
  Vi passerar öarna Brac och Hvar, och fortsätter vidare mot halvön Pelješac, känt för sitt utmärkta röda vin. Efter ett dopp i en av Pelješac vikar, beger vi oss till bukten Pomena, på ön Mljet. En del av ön är en nationalpark, med två saltvattensjöar, där det i den större sjön finns en ö med ett gammalt kloster. Vi rekommenderar ett dopp i någon av sjöarna, där temperaturen alltid är ca 2 grader varmare än i havet. Vi tillbringar natten i Pomena.
 3. Mljet - Dubrovnik
  Vi lämnar ön Mljet och fortsätter vår resa söderut. Efter uppehåll för ett dopp vid Elafiti öarna, anländer vi till Dubrovniks hamn omkring kl 16.00. Nu ges tid att på egen hand upptäcka och njuta av denna unika stad. Strosa längs den berömda gatan Stradun eller ta en promenad runt stadsmuren. Dubrovnik kallas också ”Adriatiska havets pärla” och under medeltiden var staden en av de viktigaste kulturella och ekonomiska centra i Medelhavet.
 4. Dubrovnik - Šipan
  Eftersom vi reser vidare kl 12.00, finns det gott om tid på förmiddagen att uppleva magin i gamla stan i Dubrovnik. Vi fortsätter sen mot Slano, en pittoresk fiskeby norr om Dubrovnik. På vägen dit passerar vi åter Elafiti öarna och stannar till för ett dopp i någon av vikarna. Slano ligger i en djup vik, som förr i tiden användes som hamn. Vi övernattar i Slano alternativt i en fiskeby på ön Šipan utanför Slano.
 5. Šipan - Korcula
  Vi fortsätter vår resa norrut, mot ön Korcula. Den har en av de vackraste gamla städerna i Dalmatien. Staden Korcula kallas ofta för ”Lilla Dubrovnik” och är upptäcksresande Marco Polos födelseort. Vi övernattar i Korcula.
 6. Korcula - Hvar
  Vi seglar vidare till Hvar, ön som är känd för sitt härliga klimat och vackra lavendelfält. Öns huvudort är Hvar. Vi övernattar vid orten Hvar eller i någon närbelägen naturhamn om det är fullt i den lilla och mycket populära hamnen.
 7. Hvar - Šolta - Trogir
  Vi passerar ön Brac och tar ett dopp i en vik vid ön Šolta. Vi kommer att ta farväl av de Dalmatiska öarna och ta oss tillbaka till utgångspunkten för vår resa, Trogir, med sin vackra UNESCO-skyddade gamla stadskärna. Njut av en rundtur på egen hand och upptäck de gamla byggnaderna i gamla stan.
 8. Avresa efter frukost.

Priset inkluderar

7 övernattningar ombord på ett litet kryssningsfartyg, del i dubbelhytt, under däck. Tillägg för hytter ovan däck. Välkomstmiddag ombord. Frukost och luncher ombord från dag två. Sänglinne och handduk.

Priset inkluderar inte

Transfer till och från flygplatsen. Turistskatt 1 EUR per person och dygn, betalas kontant ombord på båten. Entréavgift till Mljet Nationalpark, 20 EUR per person, betalas kontant ombord på båten. Drycker ombord, middagar eller extra måltider. Hamnavgifter ca 21 EUR/person/vecka.

Praktiskt information

Avresa är alltid på lördagar. Avfärd från Trogir varje lördag. Datumen i prislistan avser priser för olika perioder (datum då priset ändras). Färdschemat bör läsas som en indikation. Guiden och kaptenen för båten förbehåller sig rätten att ändra resplanen vid ogynnsamma väderförhållanden eller andra omständigheter som gör att rutten inte kan följas. Ingen återbetalning ges vid avbokning eller ändringar från ovanstående resplan. Båtarna har ca 17 hytter, alla utrustade med egna badrum. Hytterna är enkelt inredda men funktionella. Plats för stora resväskor finns inte ombord. Ni tar er enklast till Trogir med flyg till Split och därifrån taxi till Trogir.

Resan kan också ordnas som en privat gruppresa. Våra särskilda villkor gäller, dvs 30% av resans pris erläggs vid bokningstillfället och återbetalas ej vid avbokning förutsatt att resan inte ställs in.

Tillbaka


In Croatia-nytt

Vill du har vårt nyhetsbrev? Fyll i din mejladress och klicka på Lägg till.Förnamn:

Efternamn:


Nyheter Mina bokningar Kontakta oss

Du har en uråldrig webbläsare

Din webbläsare gör internet långsamt, fult och buggigt. Den gör även att vår hemsida inte fungerar.

Klicka här för att ladda ner en modern webbläsare (det tar 10 sek)