In Croatia
Kroatien > Kvarner

Kvarner. Kvarner ligger i den norra delen på den Adriatiska kusten och domineras av tre bergskedjor.

Vegetationen är varierande med skogar av kastanjeträd som samsas med mandariner, kiwi och citroner. I Kvarnerbukten ligger fyra vackra öar Krk, Cres, Losinj och Rab. Ön Krk är den mest besökta av Kvarneröarna, eftersom den är tillgänglig via en 1430 meter lång bro.

I Opatija med sin fantastiska strandpromenad på hela 12 km började turismen redan på 1840-talet, då en vetehandlare med visioner byggde det första hotellet, den numera berömda Villa Angiolina. Opatija blev en av de förnämsta semesterorterna för den österrikisk-ungerska monarkin. Hit har många berömda personer rest, som vetenskapsmän, konstnärer, politiker, skådespelare.

Inte långt från Opatija ligger staden Rijeka, numera det största centret för handel och sjöfart i norra Adriatiska havet. Här finns många sevärdheter, som det gamla fortet, den äldsta Madonnahelgedomen med franciskanerklostret S:t Vids katedral. Staden har ett rikt kulturliv där Kroatiens största karneval hålls.

Gorski Kotar är ett underbart naturområde bara ett tiotal kilometer från kusten. Här finns nationalparken Risnjak och naturreservatet Ucka där man kan hitta ursprungsväxtlighet och hotade djurarter. Gorski Kotar passar den som vill uppleva naturen på nära håll med många vandringsleder och vingårdar, där man kan prova regionens viner.

Ön Krk kallas också ”den gyllene ön”. Här finns omkring 1400 sorters växtarter, hälften av hela Kroatiens växtarter. Av de många badorterna på ön är staden Krk huvudorten. En annan populär badort är Baska. Den lilla pittoreska byn Vrbnik, som ligger högst upp på en klippa är värd ett besök. Här produceras det vita vinet ”Zlahtina”.

Om du tycker om orörd natur, besök då ön Cres. Har du tur kan du få se den vithövdade gåsgamen. Det finns en rad vikar och stränder utspridda längs dess västra och södra kust, medan öns norra och södra sida kantas av branta klippor. På ön finns ett av naturens underverk, sötvattenssjön Vrana. Förutom den vackra naturen har Cres ett rikt kulturarv med historiska slott, rester av gamla städer, kloster och kyrkor från den venetianska perioden.

Om man skulle säga att öar har personlighet skulle man definitivt säga att Losinj har fantastiska egenskaper såsom en lång tradition av präglad av den vackra naturen och den rena luften. Hit reste många aristokrater för att förbättra sin hälsa genom att vistas på ön då speciella partiklar i luften ansågs lindra diverse luftrörssjukdomar. Traditionen av sjöfart och skeppsbyggnad är lång och olika evenemang speglar öns traditioner. Staden Losinj har ett rikt kulturarv med många små kyrkor, kloster, renässanspalats, basilikor och gamla ruiner. Staden Osor har ett friluftsmuseum där man även har musikkvällar varje sommar

Ön Rab är kanske den mest skogbeväxta ön i Adriatiska Havet. Här finns den vackra parkskogen Komrcar och inte mindre än 300 vattentäkter. En av öns attraktioner är den lilla staden Rab, omgiven av medeltida murar och det romerska klocktornet som ser ut som en stor segelbåt med fyra master. I heliga korsets kyrka hålls varje sommar en klassisk musikfestival. På grund av det goda klimatet har Rab länge varit en attraktiv turist-ö. Redan i slutet av 1800-talet var Rab en bad- och kurort dit bl a den brittiska kungen Edward VIII reste med sin käresta, amerikanskan Wallis Simpson. Kung Edward var den första att bada naken här och naturismen etablerades på ön.

Tillbaka

Bostäder i Kvarner

Villa Vicenca

6+2
Gården har poolGården ligger nära havet

- Vackert stenhus med pool på ön Krk


Villa Vicenca
6+2

Pris / vecka
20 300 - 30 800 kr
Se priser/Boka


Kvarner > Strilcici, Krk


Villa VicencaVilla Vicenca

Villa Oliva

8+0
Gården har poolGården ligger nära havetGården ligger nära en stad

- Vacker klassisk villa med pool i Kvarner


Villa Oliva
8+0

Pris / vecka
14 740 - 40 640 kr
Se priser/Boka


Kvarner > Lovran, Opatija


Villa OlivaVilla Oliva

Villa Vrbnik

10+0
Gården har poolGården ligger nära havet

- Modern villa med pool och tennisbana


Modern villa med pool och tennisbana
10

Pris / vecka
-
Se priser/Boka


Kvarner > Vrbnik, Krk


Villa VrbnikVilla Vrbnik
Objekt 1 till 3 av totalt 3

Sök bostad

Antal personer: st

Visa endast fristående bostäder

Landskap/region:

Bostad/ort/stad/ö:

Läge:
Kust
Inland
Alla lägen

Omgivning:
Stad, by
Lantligt
Alla omgivningar

Övrigt:
Pool
Tennis
Golf

Dygnshyra:
Visa dygnshyra

Nyheter:
Visa nyheter 2017


Du har en uråldrig webbläsare

Din webbläsare gör internet långsamt, fult och buggigt. Den gör även att vår hemsida inte fungerar.

Klicka här för att ladda ner en modern webbläsare (det tar 10 sek)